KABA

Kreću intenzivne kontrole parkova u potrazi za pijanim maloljetnicima

KARLOVAC – Ljetne temperature poziv su na uzbunu karlovačkoj gradskoj upravi i policiji, koji javljaju da će ovih dana intenzivirati obilazak gradskih parkova i ostalih javnih površina, kako bi kontrolirali krše li mladi Karlovčani odluku Grada Karlovca kojom je maloljetnim osobama zabranjeno konzumiranje, nošenje i posjedovanje alkoholnih pića na javnim površinama.

S obzirom da je u kršenju ove odluke tijekom prošlog vikenda na području Karlovca zatečeno deset maloljetnika, od kojih je devet bilo pod utjecajem alkohola, iz PU karlovačke upozoravaju roditelje da vode brigu gdje su im djeca i da im ukažu na štetnost konzumiranja alkohola.

Također podsjećaju roditelje da je maloljetnicima mlađim od 16 godina zabranjen noćni izlazak u vremenu od 23 do 5 sati, te da u to vrijeme izvan kuće mogu biti isključivo u pratnji odrasle osobe.

Uz roditelje, policija apelira i na sve ugostitelje i trgovce da u svojim objektima mladima ne prodaju alkoholna pića.

U narednom razdoblju najavljeno je i intenzivnije provođenje represivnih mjera u suradnji s državnim inspektoratom prema svima onima koji ne poštuju važeće zakonske propise vezane za ovu problematiku.

Osim represivno, policija vezano uz problematiku mladih i alkoloha djeluje i preventivno. Kako bi se mladima, njihovim nastavnicima i roditeljima ukazalo na štetnost alkohola, tijekom ove školske godine u gotovo svim školama Karlovačke županije održan je niz predavanja na temu ovisnosti.

Ples