KABA

Počeo EU tjedan

KARLOVAC – Savjet za europske integracije Karlovačke županije od danas pa do 9. svibnja organizira Europski tjedan. Niz događanja u tom razdoblju u više mjesta županije najavljeni su danas na tiskovnoj konferenciji u uredu župana Ivana Vučića.

Župan je konstatirao kako je u zadnje vrijeme županija zajedno sa Upravnim odjelom i Savjetom za europske integracije intenzivno radila na promičbi oko pristupanja Hrvatske Europskoj uniji. U tome su uveliko pomogli i mediji, kazao je Vučić:

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/eutjedan_1.mp3}

Na važnost informiranja javnosti ukazala je i Eva Maria Sobotnik-Pavan pročelnica Upravnog odjela za europske integracije i regionalnu suradnju. Posebice se to odnosi na teme što Hrvatska dobiva ulaskom u Europsku uniju.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/eutjedan_2.mp3}

Marijana Tomičić, tajnica u Savjetu za europske integracije detaljno je pobrojala događanja u EU-tjednu na području županije. Već je danas na Korzu Razvojna agencija postavila štand sa informacijama o Europskoj uniji, a narednih dana on će biti u Dugoj Resi, Slunju, Ozlju, Generalskom Stolu, Žakanju, Ogulinu te ponovo 9. svibnja u Karlovcu. Tu će građani dobiti mnoštvo informacija i promotivnih materijala kako bi bili što bolje informirani, naglasila je Tomičić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/eutjedan_3.mp3}

Najvažniji događaj u Europskom tjednu bit će sutrašnja svečana sjednica Savjeta za Europske integracije. Ona će biti od 10 sati u Velikoj vijećnici Grada Karlovca. Uz brojne goste očekuje se i dolazak veleposlanika Republike Češke u Hrvatskoj Karela Kühnla.

 


Ples