branka_hastor

KARLOVAC – Raznim edukativnim akcijama, te mjerenjem tlaka i šećera u krvi, Hrvatski Crveni križ svake godine obilježava Međunarodni dan Crvenog križa, te početak Tjedna Crvenog križa, koji traje od 8. do 15. svibnja.

U cijelom svijetu nacionalna društva Crvenog križa i čak 97 milijuna njihovih volontera, koji godišnje pomažu više od 277 milijuna korisnika, prigodnim događajima svake godine obilježavanju taj datum, u spomen na rođenje utemeljitelja i osnivača Crvenog križa Henryja Dunanta, kojem je 1901. dodijeljena prva Nobelova nagrada za mir.

I karlovačko Gradsko društvo Crvenog križa pripremilo je ovih dana brojne prigodne aktivnosti. U Karlovcu je obilježavanje Tjedna Crvenog križa počelo već prošlog tjedna, a što se sve do danas događalo ispričala nam je ravnateljica Branka Hastor.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/crveni_kriz_1.mp3}

Aktivnosti se nastavljaju i ovoga tjedna, i to ne samo u Karlovcu, već i u Draganiću. Jedan od glavnih ciljeva je privući nove volontere te popularizirati djelatnost Crvenog križa među mladima.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/crveni_kriz_2.mp3}

Završetak Tjedna Crvenog križa u Karlovačkoj županiji bit će obilježen svečanošću na kojoj će lokalna društva Crvenog križa na Korzu predstaviti svoj rad građanima.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/crveni_kriz_3.mp3}

Kao dar dobrovoljnim darivateljima krvi Crveni križ nakon toga za kraj organizira još i tradicionalnu likovnu koloniju, na kojoj će osim lokalnih umjetnika sudjelovati i gosti iz drugih hrvatskih gradova.