KABA

Otkriveni osumnjičeni za ratni zločin kod Barilovića ’91.

KARLOVAC – Karlovačka policija je, uz pomoć kolega iz SOA-e, otkrila ubojice petero civila u Podvožiću kod Barilovića u vrijeme Domovinskog rata.

Kako su javili iz policije, policijski službenici Policijske uprave karlovačke u suradnji s djelatnicima Sigurnosno-obavještajne agencije, te Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci proveli su kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva na štetu petero civila starih između 38 i 73 godine, a koje je počinjeno 04. studenog 1991. godine u podrumu obiteljske kuće u mjestu Podvožić, općina Barilović.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je uz već ranije prijavljenog 59-godišnjaka, kao neposredni supočinitelj ubojstva petorice civila osnovano sumnjiv hrvatski državljanin star 58 godina, a kao neposredni zapovjednik i naredbodavac ubojstva hrvatski državljanin star 45 godina.

Zbog osnovane sumnje da su navedeni počinili kazneno djelo Ratnog zločina protiv civilnog pučanstva protiv njih je Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci proslijeđeno posebno izvješće.

Obzirom da su 58-godišnjak i 45-godišnjak nedostupni državnim tijelima Republike Hrvatske za njima je raspisana potraga.

omicron