Grad osnovao novu tvrtku Gradsku toplanu d.o.o.

KARLOVAC – S 14 glasova ZA i 6 PROTIV Gradsko vijeće je donijelo odluku o osnivanju nove tvrtke Gradske toplane d.o.o. Nakon jednosatne rasprave i pauze članovi oporbe iz Kluba vijećnika SDP-HNS-HSU-nezavisni odustali su od daljnje rasprave na temu osnivanja nove tvrtke, jer tijekom rasprave na sjednici Gradskog vijeća nije bilo gradonačelnika Damira Jelića, niti njegovih zamjenika Dubravka Delića i Marine Kolaković.

No, prije prekida rasprave i donošenja odluke o osnivanju nove gradske tvrtke, vijećnici su se složili kako svi žele spašavanje iduće sezone grijanja u Karlovcu, no, oporbenjaci nisu bili za ovakav način, preko osnivanja nove tvrtke koja će obavljati istu djelatnost kao i dosadašnja Toplana.

S osnivanjem nove tvrtke nije se složio ni SDP-ov Josip Benčić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/nova_1.mp3}

Da osnivanje nove tvrtke ne daje sigurnost da će se građani iduće zime grijati, složio se SDP-ov Krunoslav Karin, koji je kazao kako je današnji potez Gradsko vijeća u maniru najlošijeg gospodarenja.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/nova_2.mp3}

Dodajmo da će 12. lipnja sada stara Toplana stvoriti uvjete za stečajni postupak, budući da će tog datuma biti 60 dana otkad im je blokiran račun. Do tada, s radom bi trebala početi raditi nova tvrtka, Gradska toplana d.o.o. čiji direktor će biti Inoslav Latković.