KABA

Gimnazijalci prvi na GLOBE natjecanju

KARLOVAC – Karlovački gimnazijalci nastavljaju s uspješnim nastupima na državnim natjecanjima. Ekipa Gimnazije, koju su sačinjavali Josip Draženović, Josip Karas i Luka Vrbanc, osvojila je prvu nagradu na državnom GLOBE natjecanju, koje je održano u Labinu od 13. do 15. svibnja. Inače, ovo je prvi put da su učenici Gimnazije Karlovac sudjelovali na ovom natjecanju, no zanimljivo je da su ova trojica učenika istu nagradu osvojili lani, kada su se na GLOBE-u natjecali kao učenici osmog razreda Osnovne škole Banija.

Još jedan veliki uspjeh zabilježio je učenik prirodoslovno-matematičkog smjera Gimnazije Dorian Ljubenko, koji je od 13. do 15. svibnja sudjelovao na državnom natjecanju iz fizike koje je održano na Korčuli. Osvojio je treću nagradu, a mentorica mu je bila Tanja Mihaljević.

Podsjetimo, učenici karlovačke Gimnazije i na dosadašnjim su natjecanjima postigli izuzetne rezultate. Ivan Borna Ninčević osvojio je prvo mjesto na državnom natjecanju iz povijesti, druga mjesta osvojili su Josip Draženović na natjecanju iz biologije i Dolores Šebalj na natjecanju iz matematike, dok je Franjo Palajsa bio treći također u matematici. Tijekom ove školske godine na državnim natjecanjim sudjelovalo je ukupno 26 učenika Gimnazije Karlovac.

Ples