KABA

34. Svibanjski zdravstveni dani od 19.5. do 25.5. u Karlovačkoj županiji

KARLOVAC – Svibanjski zdravstveni dani 34. put će biti održani u Karlovcu, u sklopu čega će od 19. do 25. svibnja biti organiziran Tjedan prava pacijenata.

Tema ovogodišnjih svibanjskih zdravstvenih dana je kvaliteta zdravstvene zaštite u Karlovačkoj županiji – praćenje indikatora kvalitete zdravstvene zaštite, a u Tjednu prava pacijenata, koji će biti organiziran po gradovima i općinama Karlovačke županije stručnjaci će savjetovati građane o pravima pacijenata, a uz savjete građani će moći izmjeriti tlak i indeks tjelesne mase.

Da pacijent ima pravo znati sve o liječenju i svojim pravima od trenutka ulaska u bolnicu do izlaska iz nje, potvrdio je ravnatelj karlovačke Opće bolnice Nedjeljko Strikić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zdravstveni_dani_1.mp3}

Svibanjski zdravstveni dani započet će u subotu, 19. svibnja ispred Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić u Karlovcu, gdje će savjete građani moći čuti od članova karlovačke Udruge osoba sa stomom – ILCO, Zavoda za javno zdravstvo i Koalicije udruga u zdravstvu, najavila je županijska pročelnica za zdravstvo Višnja Jović.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zdravstveni_dani_2.mp3}

zdravstveni_dani_2

Uz to, u sklopu Tjedna prava pacijenata, u utorak će u Karlovcu biti održana međunarodna konferencija pod nazivom “Smanjivanje nejednakosti u zdravlju – potrebe i mogućnosti u Karlovačkoj županiji”. Cilj konferencije je ukazati na eventualne nejednakosti u zdravlju na našem području, pojasnila je dr. Biserka Hranilović iz Zavoda za javno zdravstvo.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zdravstveni_dani_3.mp3}

Svibanjski zdravstveni dani u ponedjeljak će biti održani u Ozlju, u utorak u Vojniću, srijedu u Dugoj Resi, četvrtak u Slunju i Ogulinu, te u petak u Karlovcu. Građani će sve informacije o zdravlju i zdravstvenoj zaštiti moći dobiti na posebnim promotivnim štandovima od 10 do 12 sati.