
Pohana bazga
Sastojci:
12 cvjetova bazge
2 jaja
2 Vanilin šećera
100 ml mlijeka
120 ml bijelog vina
200 g Pšeničnog oštrog brašna
1 žličica naribane limunove korice
prstohvat soli
ulje za prženje
Za posipavanje:
šećer u prahu
Priprema:
Cvjetove operite pod mlazom vode i dobro osušite na upijajućem papiru.
Žumanjke pjenasto izmiješajte s vanilin šećerom, dodajte mlijeko, vino, brašno, limunovu koricu, sol i sve dobro izmiješajte.
Od bjelanjaka istucite snijeg i lagano ga umiješajte u pripremljenu smjesu.
Osušene cvjetove bazge umočite u pripremljenu smjesu i pržite u vrućem dubokom ulju do zlatnožute boje.
Posluživanje
Pohane cvjetove bazge pospite šećerom u prahu i poslužite s kremom ili mousseom od vanilije.
Savjet
Ovaj romantični recept možete pripremiti jedino u sezoni cvatnje bazge.