KABA

GIDRA upozorava na štetne odluke Gradskog vijeća Duge Rese

DUGA RESA – Građanska inicijativa Duga Resa GIDRA u povodu današnje sjednice dugoreškog gradskog vijeća upozorava da bi se na njoj trebale donijeti odluke, o kojima, kako navode, ovisi budućnost i sudbina svih građana Duge Rese i šire okolice.

Naime, jedna od točaka dnevnog reda današnje sjednice je Odluka o donošenju izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Duge Rese, za koju u udruzi smatraju da je iznimno štetna za zdravlje ljudi, okoliš, prirodu i biološku održivost rijeke Mrežnice. Novim izmjenama i dopunama Prostornog plana, predviđena je, naime, izgradnja golf igrališta i letjelišta na desnoj obali Mrežnice uzvodno od gradskog kupališta, kao i izgradnja osam hidrocentrala na rijeci Mrežnici, i to na području koje je, upozoravaju, previđeno za zaštitu kao Park priode.

Izmjenama i dopunama Prostornog plana Duge Rese također se dozvoljava planiranje lokacija za prikupljanje, pretovar i postupanje s opasnim otpadom, što je, podsjećaju iz građanske inicijative, suprotno odluci 4850 građana koji su se potpisom na peticiju izjasnili da se protive bilo kakvom gospodarenju otpadom na području Duge Rese. Želimo čist zrak i rijeku Mrežnicu, poručuju iz dugoreške građanske inicijative GIDRA.