Ljubo Jelčić u ekipi Filmske revije mladeži i Four river film festivala

KARLOVAC – Ekipi Filmske revije mladeži i Four River Film Festivala priključio se i 83-godišnji Ljubo Jelčić, koji je u zagrebačkom studiju snimio tekst za novi foršpan nadolazeće Revije i Festivala.

Ovog legendarnog radijskog spikera mnogi možda više pamte po njegovim brojnim televizijskim nastupima, no on je svoju medijsku karijeru započeo, a tamo dočekao i mirovinu – na Hrvatskom radiju. U mirovini je službeno već okruglih dvadeset godina, no s 3. programom Hrvatskog radija surađivao je sve do kraja prošle godine. Već se okušao i na filmu posuđivanjem glasa za animirane filmove, a sad ga je u svijet filma ponovno dovela karlovačka festivalska ekipa.

Veza s Karlovcem tu ne prestaje, jer manje je poznato da je, prije radija, svoj prvi angažman Jelčić imao kao glumac, i to u Karlovcu pedesetih godina gdje je tada još djelovalo profesionalno kazalište. U Karlovcu je tada i stanovao, a letimično prelistavši prošlogodišnji festivalski katalog u kojem se već na naslovnici spominje kino Edison, u kojem je održano svečano otvorenje, zainteresirano je upitao kakva je situacija s prvim karlovačkim kinom, prisjetivši se nekadašnjih ogromnih gužvi za popularne filmove.

17. filmska revija mladeži i 4. Four River Film Festival u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac bit će održano od 12. do 15. rujna u Karlovcu.