ploca_1

KARLOVAC – Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general bojnik Dragutin Repinc otkrio je u prostorijama Udruge obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije spomen-pano sa slikama i podacima o godinama rođenja te pogibije 65 poginulih, umrlih i nestalih branitelja. Spomen-pano blagoslovio je velečasni pater Vlado Mustač koji je u vrijeme početaka Domovinskog rata bio gvardijan Franjevačkog samostana u Karlovcu i nesebično je brinuo kako o braniteljima tako i o obiteljima poginulih.

Među brojnim gostima sinoćnje svečanosti bili su dogradonačelnik Karlovca Dubravko Delić, predstavnici Udruga obitelji poginulih iz Zagreba, Osijeka i Vukovara, Udruge 110. brigade HV, dekan Karlovačkog dekanata prečasni Ivan Norbert Koprivec i mnogi drugi. Prigodan program izvelo je nekoliko djece poginulih branitelja.

Inače, Udruga obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije dobila je svoje prostorije u Domobranskoj ulici broj 25 a vrijedne članice Udruge same su obavile najveći dio radova na uređenju.

 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/ploca/*{/rokbox}