Karlovački motoristi uspješno započeli sezonu

NOVA RAČA – Karlovački motoristi već su na samom početku sezone bili vrlo uspješni.

Ovogodišnja sezona Prvenstva Hrvatske u moto sportu započela je 20. svibnja u Novoj Rači kod Bjelovara. Na prvoj utrci sezone 2012. u Novoj Rači sudjelovali su i vozači Old Timer kluba Karlovac u brzinskoj oldtimer utrci .

Nastupili su Dražen Krznarić, Damir Tomašić, Davor Pulez, Drago Bijelić, Zoran Salopek i Janko Frančišković.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/moto_raca/*{/rokbox}

Prva Utrka je bila za Klase 2, 3 i 4 u kojoj je najbrži bio Davor Pulez i odnio ukupnu pobjedu, pobjedu u klasi 2 ostvario je Dražen Krznarić sa MZ-om 250 iz ’66. ispred klupskog kolege Damira Tomašića koji je osvojio izvrsno 2 mjesto.
Nakon toga nastupile su klase 5 i 6 u kojima Karlovčani zbog financijskih problema nemaju vozače.
Iza njih vožena je najspektakularnija utrka Klase 7 i 8 u kojima su Karlovčani ponovo pomeli konkurenciju. U Klasi 7 Zoran Salopek sa svojom Hondom VF 1000 R osvojio je prvo mjesto i ujedno ukupni pobjednik te utrke sa najbržim krugom. Prvo mjesto u Klasi 8 osvojio je Janko Frančišković na svom Suzukiju 750.
Na istoj utrci nastupali su i vozači skutera. Igor Špoljarić i Danijel Turković odvozili su dvije utke koje se zbrajaju, te je Igor Špoljarić ukupno osvojio 3 mjesto dok Danijel Turković zbog pada u prvoj utrci nije odvozio drugu utrku te nije osvojio bodove za plasman među prva tri.

Karlovčani već godinama nastupaju na Oldtimer prvenstvu Hrvatske i konstantno bilježe vrhunske rezultate, međutim radi financijskih poteškoća nisu u mogućnosti nastupati na međunarodnim utrkama.