Salata od marinirane puretine – Specijalitet mediteranske kuhinje

 

GASTRONAUT preporucuje

Salata od marinirane puretine – Specijalitet mediteranske kuhinje

Sastojci:

60ml soka od limuna
maslaca
sitno ribanog đumbira
režanj češnjaka
maslinovog ulja
650 g fileta purećih prsa
luk
2 tikvice
100g listova rige
150g svježeg graška
2 sitno narezane rajčice
30g svježih listića korijandra

Dressing:

1 žličica sjemenki kumina
pola žličice sjemenki korijandra
90g jogurta
2 žlice narezane svježe metvice
2 žlice soka od limuna

Opis:

U posudi pomiješajte limunov sok, maslac, đumbir, češnjak i 2 žličice ulja. Dodajte pureća prsa i luk, promiješajte s marinadom, pokrijte i držite u hladnjaku barem jedan sat. Iz marinade izvadite luk. U tavi debelog dna zagrijte 2 žlice ulja. Puretinu pecite 5 minuta sa svake strane. Izvadite iz tave, pustite da se ohladi. Puretinu narežite na fete.
Zagrijte preostalo maslinovo ulje u tavi i pecite tikvice , koje ste prethodno narezali na tanke ploške. Ubacite u veliku zdjelu, pa dodajte rigu. U kipućoj vodi kuhajte grašak dok ne omekša. Ocijedite i ohladite pod mlazom vode. Dodajte u salatu zajedno s rajčicama, puretinom i korijandrom.
Za dressing u tavi lagano propržite sjemenke kumina i korijandra par minuta. Sameljite sjemenke u prah i pomiješajte s jogurtom, metvicom i limunovim sokom. Dressing umiješajte u salatu.

IZVOR: www.gastronaut.hr