PIONIR BRITANSKE URBANE GLAZBE ZED BIAS PREDAVAČ JE NA ADRIA MUSIC CONFERENCE

Početak ljeta u glazbenom svijetu regije u znaku je Adria Music Conference 

koja se u Umagu održava od 01. do 03. lipnja.

Stručnjaci iz raznih područja vezanih uz glazbu najavljuju zanimljive radionice, predavanja i diskusije, a naravno niti večernji dio programa neće biti ništa manje nego svjetski vrh!. Po prvi puta na konferenciji će se održati i Red Bull Music Academy Info Seassion kojeg će voditi jedan od pionira britanske urbane glazbe Zed Bias.

Kako ne bi sve ostalo samo na učenju kroz radionicu vezanu uz glazbenu produkciju, sudionici AMC-a imati će priliku prisustvovati i večernjem partiju u petak na kojem će kao DJ-i nastupiti Zed Bias i hrvatski RBMA-ovac Eddy Ramich.

Zed Bias jedan je od najproduktivnijih i najsvestranijih izvođača na klupskoj sceni. Poznat i kao Maddslinky i Phuturistix, Zed Bias je i jedan od pionira britanske urbane glazbe koji s lakoćom osvaja publiku željnu house i dubstep zvuka, breakbeata i garagea. Ovaj DJ veteran napravio je remixeve za izvođače poput Whitney Houston, Destiny’s Child, Kosheen, koprodukcije za Miss Dynamite i Amy Winehouse. Nakon hvaljenog albuma Make A Change na kojem je ugostio dobro znana imena kao što su Omar, Mr Scruff, Jenna G i drugi, uslijedio je odličan album Biasonic Hotsauce. Uz nastupe diljem svijeta za 2012. godinu Zed Bias priprema nove glazbene materijale i iznenađenja.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/zed/*{/rokbox}

Ovogodišnja AMC nudi četiri glazbene i video radionice, svjetski priznatu Red Bull Music Academy, vrhunske panele diskusije i sučeljavanja, ali i bogat zabavni program. Svoj dolazak na AMC potvrdile su pjevačke dive Josipa Lisac i Nina Badrić, Martina Tomčić, Ivana Husar, Damir Urban (premijera novog albuma u petak!), Shapeshifters, Marko Sonke, producent Boris Đurđević, Tomo IDM, Baby Dooks, Daniel Berdais, Rod Phillips (Clear Channel, USA), Filip Jelaš, radio stručnjaci, diskografi, DJ-i te mnogi drugi glazbeni stručnjaci iz regije i svijeta.

Sve informacije o programu i kotizacijama AMC možete pronaći na web adresi www.adriamc.com, dok se smještaj može osigurati preko agencije ATLAS (www.atlas.hr).

Uz Adria Music Conference, grad Umag će isti vikend u sklopu glazbenog spektakla Umagination ugostiti vodeća imena svjetske DJ scene, a do sada su svoj nastup potvrdili Axwell, DJ Chuckie i Deniz Koyu, te Marko Sonke i Sven Kirchoff ENVY MY MUSIC koji će svoj nastup imati u ATP Dance Areni. Ulaznice za Umagination mogu se kupiti u sustavu Eventima (www.eventim.hr ), dok se smještaj može osigurati preko agencije ATLAS (www.atlas.hr ).