bon_appetit-167

 

GASTRONAUT preporucuje

Čarolija od mrkve – Specijalitet kreativne kuhinje

Sastojci:

0,35 kg mrkve Lipovac
1 jaje
češnjak
malo sjeckane crvene paprike
0,05 kg margarina
sol, papar

Za nadjev:

0,05 kg svježeg sira
0,05 kg šunke
sol, papar

Opis:

Očišćenu mrkvu naribamo. Na zagrijanom maslacu pirjamo češnjak, sjeckanu papriku, zatim dodamo naribanu mrkvu. Nakon dvije minute skinemo s vatre, te umiješamo žumanjke. U drugoj zdjeli istučemo bjelanjke, koje zatim pomiješamo sa smjesom od mrkve i žumanjaka.
Tako pripremljenu smjesu pečemo na limu u zagrijanoj pećnici oko 10 minuta.
Za nadjev potrebno je izrezati na tanke ploške šunku, te svježi sir pomiješati sa soli i paprom.
Na ohlađeno tijesto od mrkve premažemo pripremljeni svježi sir, te na sir posložimo ploške šunke i zarolamo u savitak.
Kad se savitak ohladi režemo ga na šnite i poslužujemo.

Jelo je kreirao Mario Vuković, Aquacity Varaždin za Velesajamski kup kuhara 2003.
Na specifičan način jelo priprema:
– Restoran AQUACITY, Varaždin

IZVOR: www.gastronaut.hr