KABA

Prvašići učili o sigurnom pristupu psima i udomljavanju

KARLOVAC – Karlovačka udruga “Udomi me Karlovac” uz potporu Grada Karlovca provodi edukaciju osnovnoškolaca o sigurnom pristupu psima i odgovornom udomljavanju. Prve od niza radionica koje će biti provedene tijekom 2012. godine, održane su u OŠ Dragojle Jarnević i Braće Seljan.

Edukacija se odnosila na prve i druge razrede osnovnoškolaca. Djeca su naučila da nikad ne prilaze psu ako u blizini nije vlasnik, da vlasnika prvo moraju pitati da li smiju pomaziti psa, te da mu uz izgovaranje imena psa pruže dlan da ih pas prvo ponjuši. Djeca su upute pozorno slušala.

Iz prve ruke su slušali o odgovornom udomiteljstvu, odgovornosti koju život sa psom nosi, o hranjenju, njezi, šetnjama, kupanju, mikročipiranju, veterinarskoj skrbi ali i drugim korisnim savjetima koji su im neophodni za pravilan odnos prema psu na obostrano zadovoljstvo. Uz neophodnu brigu za psa naučili su i obvezu čišćenja iza svoga psa te držanje psa na povodniku. Radionice će biti provedene i u ostalim zainteresiranim osnovnim školama kako bi i njihovi učenici naučili sigurno pristupiti psu te razvili svijest o odgovornom udomljavanju pasa, ali i utjecali na ponašanje roditelja prema psima kao i na odgovorno ponašanje roditelja vlasnika pasa na javnim površinama.

edukacija_psi_2