Studentica Katarina Galetić nova predsjednica USKA-e

KARLOVAC – Katarina Galetić nova je predsjednica Udruge slijepih Grada Karlovca i Karlovačke županije. Studentica Pravnog fakulteta za novu je predsjednicu u četverogorišnjem mandatu izabrana na izbornoj skupštini, na kojoj je za tajnika izabran Mirsad Bećirović.

Za predstavnicu Mreže žena izabrana je Danica Rob koja je ujedno izabrana i za delegata u Skupštini Hrvatskog saveza slijepih. U novom sazivu Skupštine i Upravnog odbora su i predstavnici grada Karlovca, Duga Rese, te općina Generalski Stol, Bosiljevo, Vojnić i Barilović obzirom da Udruga djeluje na području Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Novo vodstvo svojom će stručnošću, iskustvom i energijom osigurati visoku razinu kvalitete usluga svojim članovima ali i nastaviti probijati granice na svim područjima djelovanja, istaknuli su u Udruzi, dodajući da će i dalje imati nekonvencionalan pristup u rješavanju statusa i prava osoba s invaliditetom, posebice rješavanja egzistencijalnih pitanja osoba s invaliditetom, integracije, školovanja, zapošljavanja, sportskih aktivnosti osoba s invaliditetom, edukacije i informiranja te senzibiliziranja javnosti.