diploma

KARLOVAC – Karlovački Forum mladih SDP-a sutra će od 9,30 sati ispred trgovačkog centra „Kaufland” održati akciju podjela diploma.

Potaknuti sve učestalijim aferama s lažnim diplomama u javnim ustanovama i institucijama, a koji su očito postali jedini model kako se u Karlovcu dobiva zaposlenje, Forum mladih SDP-a odlučio je „olakšati” posao čelnicima i vodećim ljudima Grada Karlovca i Karlovačke županije te će dijeliti sugrađanima primjere diploma kakve koriste podobni u našem gradu, poručuju mladi SDP-ovci.

– Akcijom želimo upozoriti da se u našem gradu ljudi, na žalost, dijele na podobne i one koji to nisu. Podobni mogu lako do posla, zapošljava ih se bez obzira na traženu stručnu spremu. Sve su ružniji načini na koje se vara država, varaju građani, kako se svima nama zajedno mažu oči. U Karlovačkoj županiji, od ukupnog broja nezaposlenih, više od 7.000 je mladih i onih u najaktivnijoj radnoj dobi, a koji ne mogu dobiti posao niti si mogu osigurati minimum egzistencije. Od toga broja otprilike 2.700 osoba ima završenu srednju školu, a sa višom i visokom stručnom spremom posao traži oko 800 osoba. Samo na području Grada Karlovca oko 700 mladih osoba dio je statistike nezaposlenih.

Istovremeno, svi oni podobni bez tražene stručne spreme do posla dolaze lako, uz lažirane potvrde, lažne diplome, bez stručne spreme. I ne smetaju nadređenima sve dok su njihovi poslušnici, kažu u Forumu mladih SDP-a.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/diploma/*{/rokbox}