Osigurati jednaka prava za sve pacijente!

KARLOVAC – “Kvaliteta zdravstvene zaštite u Karlovačkoj županiji” tema je ovogodišnje, 34. po redu manifestacije Svibanjski zdravstveni dani, u sklopu koje se danas u Karlovcu održava liječnički skup čiji su pokrovitelji Ministarstvo zdravlja, karlovačka podružnica Hrvatskog liječničkog zbora, Savjet za zdravlje Karlovačke županije i Opća bolnica Karlovac. Na skupu će stručnjaci iz zdravstvenih ustanova Karlovačke županije govoriti o praćenju indikatora kvalitete zdravstvene zaštite kako u hospitalnoj, tako i u prehospitalnoj medicini, a više o tome ispričala nam je zamjenica ravnatelja karlovačke bolnice za kvalitetu, dr. Mirjana Lončarić Katušin, koja je ujedno i predsjednica organizacijskog odbora današnjeg skupa.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/katusin_1.mp3}

bolnica_presica_2

Primarni cilj je svim građanima osigurati jednaku dostupnost zdravstvenim uslugama, naglasila je dr. Lončarić-Katušin.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/katusin_2.mp3}

Opća bolnica Karlovac, podsjetimo, jedna je od prvih deset bolničkih ustanova u Hrvatskoj u kojima je krajem prošle godine započeo akreditacijski postupak, čiji je cilj pokazati stvarnu kvalitetu njihove usluge. Dr. Lončarić-Katušin priča do kuda se došlo u tom procesu:

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/katusin_3.mp3}

U sklopu Svibanjskih zdravstvenih dana organiziran je i Tjedan prava pacijenata, tijekom kojeg su se građani mogli konzultirati o svojim pravima, pregledati promotivne materijale i obaviti besplatne preventivne zdravstvene preglede određivanja indeksa tjelesne mase i mjerenja krvnog tlaka.

kvaliteta_2

skup