KABA

D. Domijan i “Čuvaj sine domovinu” pobjednik

KARLOVAC – “Čuvaj sine domovinu” naslov je pjesme za koju su tekst i glazbu napisali Željko Krznarić i Darko Domijan, a nju je u Domu OS Zrinski sinoć otpjevao karlovčanin Darko Domijan. Ona je pobjednička pjesma na 9. po redu glazbenom festivalu Hrvatski pleter kojemu je Karlovac bio domaćin.

Festival, kojega je snimala Hrvatska televizija, pratili su, uz druge, i visoki dužnosnici hrvatske vojske – zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Dragutin Repinc i zamjenik načelnika Glavnog stožera OS general Slavko Barić, potom gradonačelnik Karlovca Damir Jelić sa suradnicima, dožupani kao i brojni branitelji i njihovi prijatelji.

Uz mnoge znane izvođače – Ivana Mikulića, klapu Godimenti, Peru Rogana ili Ivanu i Mariju Husar za čiju su pjesmu “Sveta je zemlja Hrvatska” glazbu i tekst potpisali Vladimir Kočiš Zec i Leonardo Baksa Čeči, bilo je i onih manje znanih karlovačkoj publici, no ne i manje vriiednih. Dražen Žanko revijalno je završio Pleter pjesmom Od stoljeća sedmog, ali je isto tako otvorio festival skladbom Hrvatski vitezovi u suglasju sa Ivanom Mikulićem i Maxom Hozićem. Kako ova trojka nikada prije nije nastupala zajedno, obraćanje publici u Karlovcu bilo je premijerno…

 

 {rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/pleter2012/*{/rokbox}


omicron