KABA

Uspjela “Suradnja 2012”

OZALJ – “Suradnja 2012.” bio je naslov vježbe žurnih službi zaštite i spašavanja koju je prije podne na Karlovačkoj cesti nadomak Ozlja organizirao Saavjet za sigurnost prometa na cestama Karlovačke županije. U spašavanju automobila koji je sletio s ceste i zaustavio se kod rasvjetnog stupa a u kojemu je bilo dvoje ozlijeđenih, sudjelovali su djelatnici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje iz Karlovca, Policijska postaja Ozalj, Dobrovoljna vatrogasna društva Ozlja i Jaškova i Hitna medicinska pomoć grada Ozlja.

Vježbu su pratili župan Ivan Vučić, gradonačelnica Ozlja Biserka Vranić, načelnik općine Žakanje Nikola Sopčić, ravnatelj ŽUC-a Boris Kozjan te Dane Ugarković, zamjenik ozaljske gradonačelnice i načelnik Stožera zaštite i spašavanja Grada Ozlja.

– Osnovni smisao ove vježbe bila je provjera svih službi za djelovanje u izvanrednim situacijama – hitne pomoći, vatrogasaca i policije ali i sustava dojave, kazao je Ugarković. Natojimo i nadalje poticati novi sustav dojave a to je preko broja 112. Inače, svi sudionici vježbe pokazali su dobru spremnost za djelovanje u ovakvim događajima.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/vjezbaozalj/*{/rokbox}