KABA

Karlovac preko EU fondova dobiva Slatkovodni akvarij i muzej o rijekama

KARLOVAC – Karlovac bi kao jedini grad u široj regiji uskoro mogao dobiti “Slatkovodni akvarij i muzej o rijekama”. Projekt izgradnje muzeja i akvarija Razvojne agencije Karlovačke županije vrijedan oko 3 milijuna eura dobio je financijsku i tehničku podršku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te se kad Hrvatska uđe u Europsku uniju može kandidirati za sredstva iz Strukturnih fondova.

Slatkovodni akvarij i muzej o rijekama trebali bi biti smješteni u zgradi koja se nalazi na uglu Banijanskog mosta i obale Kupe na Gazi, a viziju projekta predstavio je direktor Razvojne agencije Viktor Šegrt.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/akvarij_1.mp3}

Imedika

Dok bi na prvom katu bio akvarij, na drugom bi bio muzej rijeka. Karlovčani i njihovi gosti, kao i turisti mogli bi iz prve ruke, istaknuo je Šegrt, upoznati život na rijekama i uz rijeke.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/akvarij_2.mp3}

Uz edukativni potencijal, izgradnja jednog ovakvog muzeja i akvarija, bila bi veliki turistički potencijal za naš grad, zaključila je dogradonačelnica Marina Kolaković.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/akvarij_3.mp3}

Da bi projekt muzeja i akvarija mogao biti izuzetno uspješan dokazuje sličan projekt iz Rumunjske koji je u prvih šest mjeseci na Dunav privukao stotinjak tisuća turista.

Ples