Marinirani kotleti – Specijalitet kreativne kuhinje

 

GASTRONAUT preporucuje

Marinirani kotleti – Specijalitet kreativne kuhinje

Sastojci:

8 janjećih kotleta (ili 12 ako su manji)
pola luka
3 režnja češnjaka
vezica vlasca
3 limuna
maslinovo ulje

Opis:

Iscijedite dva limuna i sok ulijte u zdjelu. Miješajući veoma polako i lagano dodajte pola čaše ulja, naribanu limunovu koru, sitno narezani luk, češnjak, vlasac, sol i papar.
Lupajte s lupačem (ili miksajte) dok ne dobijete homogenu smjesu u koju uronite kotlete. Marinirajte ih nekoliko sati, okrećući ih povremeno, a zatim ih ocijedite i pecite svaku stranu 5 minuta na grilu ili žaru.
Poslužite ih tople uz svježu salatu od rajčice i mladoga luka.

IZVOR: www.gastronaut.hr