UMAG DOMAĆIN DRUGOG ADRIA MUSIC CONFERENCE

U Umagu se održava druga po redu Adria Music Conference, čiji su prvi dan obilježile brojne zanimljive rasprave, predavanja i radionice.

Najveći interes izazvalo je gostovanje glazbene dive Josipe Lisac i njeno predavanje Glazba jučer i danas – magla svuda oko nas. Josipa nas je uvela u svijet iza pozornice i zatvorenih vrata studija, te objasnila kako je održala svoju karijeru na vrhu svih ovih godina unatoč društvenim, tehnološkim i medijskim promjenama od 60tih do danas.

Po prvi puta na AMC je održana Red Bull Music Academy radionica koju je predvodio jedan od pionira britanskog bass i dubstep zvuka Zed Bias. Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha SAE Workshop, The Shapeshiftersi su i ove godine posjetili Umag te održali još jednu zanimljivu radionicu o tehnikama produkcije glazbe. U tajne studijskog pjevanja uvele su nas Ivana Husar i Martina Tomčić u sklopu svoje radionice Škole pjevanja u suradnji sa Baby Dooksom koji je predstavio školu repanja. Zanimljivo je bilo i u Dvorani 1 gdje se vodila rasprava o vrlo aktualnoj temi, Hrvatskoj kao obiteljskom turističkom odredištu ili mjestu zabave, brojnih glazbenih festivala. Govorilo se i o zastupljenosti glazbe na hrvatskim televizijskim postajama, a koja je tajna opstanka na nemilosrdnoj glazbenoj sceni te kako se istaknuti otkrila je i Nina Badrić.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/amc/*{/rokbox}