Pivovara po četvrti puta sponzor Ivanjskog krijesa

KARLOVAC – Na konferenciji za novinare održanoj danas u Karlovačkoj pivovari najavljen je Ivanjski krijes kojega tradicionalno, kao generalni sponzor već četvrtu godinu podupire Karlovačka pivovara. Ugovor o sponzorstvu manifestacije potpisali su predsjednik uprave Pivovare Alexander Gerschbacher i direktorica Turističke zajednice grada Tihana Bakarić.

Tihana Bakarić je naglasila da je Ivanjski krijes dio tradicijske i kulturne baštine grada Karlovca i on je poseban događaj. Održava se u Karlovcu od 18. stoljeća i to ga čini najstarijom tradicijskom manifestacijom u gradu. Ove godine Ivanjskim krijesom ujedno započinje i obilježavanje 40. obljetnice rada turističkog društva Karlovca, danas Turističke zajednice, kazala je Bakarić.

Naglasivši da je Karlovačka pivovara važan gospodarski subjekt u Karlovcu, predsjednik uprave Pivovare Alexander Gerschbacher podsjetio je kako je pozitivan doprinos lokalnoj zajednici jedan od glavnih stupova društveno odgovornog poslovanja Pivovare. Ona je prepoznala značaj Ivanjskog krijesa za Karlovac i njegove građane jer taj događaj ima turistički potencijal. Želimo biti dio toga, kazao je predsjednik Uprave Pivovare Alexander Gerchbacher.

Ivanjski krijes je, po tradiciji, kombinacija sporta, glazbe i dobre zabave. Uz ostalo, ovogodišnjni donosi nogometni susret između Banije i Gaze, povlačenje užeta na Banijanskom mostu, koncerte glazbenih skupina Šafl i Lolobrigida i naravno – paljenje krijesova. Svečanost je u subotu, 23. lipnja na obalama Kupe.