Riječno kino i ovog ljeta na Foginovom kupalištu

KARLOVAC – Filmska publika će i ove godine imati priliku zadovoljiti svoj apetit za najnovijim ostvarenjima hrvatske i strane kinematografije, i to na drugom izdanju karlovačkog Riječnog kina uz Karlovačko na samoj obali rijeke Korane. O prošlogodišnjem uspjehu ove trodnevne manifestacije, u organizaciji tvrtke Turbing d.o.o. i Kinokluba Karlovac uz potporu Hrvatskog filmskog saveza, dovoljno govori 2.100 posjetitelja koji su tražili mjesto više na Foginovu kupalištu. Posebnost proteklog Riječnog kina uz Karlovačko, uz nekoliko stotina sjedećih i nekoliko desetaka ležećih mjesta, bili su zračni madraci uz moto Kino na svježem zraku i luftić za dvoje u mraku, a na to ljubitelji filma mogu računati i ove godine.

Zavaljujući prepoznatoj kvaliteti ovog jedinstvenog programa organizatori su ove godine odlučili napraviti neke preinake. Ono što će posebno razveseliti sve filmoljupce je vijest o produžetku filmskih večeri na dva vikenda, od 29. lipnja do 01. srpnja i od 06. do 08. srpnja, te nastupi različitih bandova, petkom i subotom. Time ovaj projekt evoluira u simbiozu filmske i glazbene manifestacije čime se nastoji udovoljti svim generacijima i učinuti ovo jedinstveno događanje dodatno primamljivim. Riječno kino za sve, od 7 do 77, kako kaže glavna organizatorica Marija Ratković.

Sama ideja je da ovaj ljetni filmski projekt bude nadopuna redovitom kinorepertoaru, pod uvijetom da ovaj iznimno filmski aktivan grad napokon dobije kino. Istovremeno je cilj obogatiti i turističku ponudu Karlovca te sadržaj samog Foginovog kupališta. Već je prošle godine rečeno kako ljetno kino na velikom platnu na otvorenome ima budućnost te da se ovaj pilot-projekt, istovremeno diplomski rad studentice odsjeka za produkciju Akademije dramske umjetnosti – Marije Ratković, pokazao uspješnim čemu se nadamo i ove godine.