Završila 6. planinarska škola; 22 polaznika uspješno položila

KARLOVAC – Završnim ispitom i predavanjem o meteorologiji na Vili Anzić koje je održao dipl. meteorolog Zdravko Trpčić završila je s radom 6. karlovačka planinarska škola u organizaciji Planinarskog društva Karlovac i Planinarskog saveza grada Karlovca.

Od ukupno 31 polaznika školu je s uspjehom završilo 22 polaznika. PD Karlovac jedino je društvo u Hrvatskoj u čijem članstvu nije niti jedan planinar bez završene opće planinarske škole ili nekog specijalističkog planinarskog tečaja. Na taj način razina kvalitetnog planinarstva podignuta je na vrlo visoku razinu, a takvom vrstom edukacija svakako se i smanjuje broj nesreća u planinama. Školu je vodio instruktor HPS-a i predsjednik PSGK-a Mladen Kuka i priznata je od nacionalnog Saveza.

Svečana podjela diploma polaznicima škole bit će održana 15. lipnja na Vili Anzić s početkom u 19 sati. No, kako planinarima iz PD Karlovac planinarstva nikad dosta ovog vikenda njih 16 uglavnom polaznika netom završene planinarske škole izvršili su uspone na Risnjak i Snježnik.