KABA

Akcija Kupujmo hrvatsko 7. srpnja i u Karlovcu

KARLOVAC – Hrvatska gospodarska komora i ove godine organizira promotivnu akciju „Kupujmo hrvatsko” koja je započela u svibnju i trajat će do rujna, a bit će održana u ukupno 20 hrvatskih gradova. U Karlovcu je za termin akcije „Kupujmo hrvatsko” predviđen 7. srpanj. Riječ je o tradicionalnoj akciji Hrvatske gospodarske komore, koja se provodi već 16. godinu za redom, s ciljem poticanja građana na kupnju domaćih proizvoda i na taj način očuvanja radnih mjesta hrvatskih građana zaposlenih u domaćoj industriji. Na ovoj se akciji svake godine predstavljaju velike tvrtke poput Gavrilovića, Karlovačke pivovare, PPK, KIM-a i MTČ-a, ali i manji obrti i obiteljsko-poljoprivredna gospodarstava, za koje je ovo odlična prilika da svoje proizvode predstave široj javnosti.

Zato i ove godine iz Županijske gospodarske komore pozivaju lokalne gospodarstvenike na sudjelovanje u akciji, u sklopu koje će također još jednom biti promoviran projekt “Vrijedne ruke”. Radi se o projektu čiji je cilj promicanje rada malih poduzetnika, obrtnika, poljoprivrednih gospodarstava, zadruga i udruga čija kreativnost i kvaliteta proizvoda doprinose očuvanju tradicije i hrvatske baštine, a projekt se provodi kako bi se i tim manjim gospodarskim subjektima olakšao pristup tržištu.

Svi koji žele predstaviti svoje proizvode na ovogodišnjoj akciji “Kupujmo hrvatsko” pozvani su da se žurno jave u Županijsku komoru Karlovac, gdje također mogu dobiti dodatne informacije o sudjelovanju na akciji. Posjetitelje manifestacije najviše će pak zanimati da će domaće proizvode na ovoj akciji moći kupiti po promotivnim cijenama.