Najviše projekata za infrastrukturu

KARLOVAC – O mogućnostima financiranja infrastrukturnih projekata gradova i općina danas je čelnike jedinica lokalne samouprave s područja Karlovačke županije upoznao Viktor Šegrt, direktor Razvojne agencije Karlovačke županije.

Kako je Agencija regulatorni koordinator za provedbu strategije razvoja županije, analizirala je strukturu projekata i zaključila da je potrebno riješiti neke probleme u gradovima i općinama. To je u uvodu današnje prezentacije kazao Viktor Šegrt podsjećajući kako je napravljena baza svih projekata a najveći dio njih odnosi se na infrastrukturu.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/baza_1.mp3}

Uskoro se otvara pet natječaja – tri za sredstva iz Europske unije i dva iz dvaju naših ministarstava – na koja se projekti mogu prijaviti, pojasnio je Viktor Šegrt. Dodao je kako je infrastruktura jedan od najvećih problema ne samo Karlovačke županije, pa je ovo idealna prilika da se odrede projekti za kandidiranje.

Viktor Šegrt opširno je pobrojao projekte vezane uz takozvanu poslovnu infrastrukturu, eko-inovacije, konkurentnost malih i srednjih poduzeća i druge za koje su projekte prijavili svi gradovi i općine Karlovačke županije. Dobar dio njih odnosi se i na razvoj turizma u tim sredinama. Mnogi od programa imaju realnu priliku biti i ostvareni.

Na jedinicama lokalne samouprave kao i na malom i srednjem poduzetništvu ostaje da prvenstveno odrede projekte koji su već sada u najvećem stupnju dovršenosti svoje projektne dokumentacije.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/baza_2.mp3}

Eventualna dodatna pomoć i informacije mogu se dobiti kod Razvoje agencije Karlovačke županije, a na njihovoj web stranici nalaze se i dodatne informacije.