Gorka pizza – Specijalitet talijanske kuhinje

 

GASTRONAUT preporucuje

Gorka pizza – Specijalitet talijanske kuhinje

Sastojci:

tijesto za pizzu

Nadjev:

sjeme komorača
250 g sira za pizzu
250 g umaka od rajčice
400 g pečene svinjetine (ili svinjskog karea)
300 g gorkog korjenja (ili SCORZABIANCA)
limun
30 g maslaca
maslinovo ulje

Opis:

Umijesite tijesto i ostavite jedan sat da se diže. Ogulite korjenje i prokuhajte 20 minuta u dosta slane vode u koju ste dodali pola limuna.
Ocijedite korjenje i narežite ga na kolutiće, te nakratko popržite na komadiću maslaca.
Razvaljajte tijesto dosta visoko, premažite ga umakom od rajčice začinjenim s malo ulja i soli.
Pokrijte pizzu svinjskim pečenjem narezanim na tanke kriške, kolutićima korjenja i sirom za pizzu narezanim na listiće.
Pospite sjemenom komorača i nakapajte malo ulja, te zapecite 20 minuta na 220 °C.

IZVOR: www.gastronaut.hr