KABA

Završena izložba vina u Vivodini

VIVODINA – Sinoć je u Vivodini okončana 20. jubilarna međunarodna izložba vina. U sastavu te manifestacije po četvrti puta priređen je Gastro-lov, natjecanje predstavnika Lovnih ureda Lovačkog saveza Karlovačke županije u pripremanju lovačkog kotlića.

Za ovogodišnju izložbu vina koju je organizirala Udruga vinara, vinogradara i voćara Ozlja bila su prijavljena 153 uzorka vina – mješavine bijelih sorata te sortna, crna i predikatna vina. Iz susjedne Republike Slovenije na ocjenjivanje je ponuđeno šest uzoraka.

Ocjenjivački sud, kojega je prevodila prof. dr. Dubravka Premužić, dodijelo je 24 zlatne, 102 srebrne i 27 brončanih medalja. Najbolje ocjenjena vina redovne berbe su, s jednakim osvojenim bodovima, Chardonnay Vinarskog podruma Vivodina i polusuhi Sauvignon Josipa Rajakovića. Najbolja ocjenjena predikatna vina su izborna berba prosušenih bobica Chardonnay Ivice Frlana i izborna berba prosušenih bobica Muškata žutog Kmetijske zadruge iz Metlike.

Predsjednik Udruge vinara Darko Vrbanek zadovoljan je ovogodišnjom izložbom i kvalitetom ponuđenih vina a to mu poručuju i izlagači. Poslužilo je i vrijeme u tri dana trajanja izložbe, iako je posljednjih tjedana bilo previše kiše što uz bolesti koje su se pojavile, nije bilo dobro za nasade.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vivodina_2012_1.mp3}

Na natjecanju u pripremanju lovačkog kotlića prvo mjesto pripalo je Lovačkom društvu Vepar iz Josipdola koje je predstavljalo Lovački ured Ogulin. Drugi su bili lovci slunjskog Sokola a treći Lovačkog društva Duga Resa. Ocjenjivački sud vodio je Dražen Đurišević, voditelj kulinarstva koprivničke Podravke. Ističe kako su lovci već toliko dobro usavršeni u pripremanju gulaša pa su u pitanjnu samo nijanase. Kvaliteta mesa uvijek je kvalitetna.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vivodina_2012_2.mp3}

Trodnevnu smotru vina na Vivodini suorganizirala je Županijska gospodarska komora u Karlovcu uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede i supokroviteljstvo Karlovačke županije.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/vivodina_2012/*{/rokbox}