Dodjeljeno 30 energetskih certifikata

KARLOVAC – Danas je Energetski dan Karlovačke županije, manifestacija koju je uz Županiju organizirala i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske. Svrha manifestacije bila je informirati građane i promovirati uporabu obnovljivih izvora energije te zaštite okoliša.

U prvom dijelu programa Energetskog dana, prije podne je 30 ravnatelja javnih ustanova Karlovačke županije primilo energetske certifikate za zgrade javnih ustanova izrađene u sastavu projekta Sustavno gospodarenje energijom. Energetski dan županije prigodnim riječima otvorio je zamjenik župana Josip Šafar i tom prigodom kazao kako je cilj manifestacije promicati energetsku učinkovitost ali i koristiti obnovljive izvore energije. Karlovačka županija revno sudjeluje u tim aktivnostima i među vodećima je u Hrvatskoj, rekao je dožupan.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/energdan_1.mp3}

Voditelj projekta o sustavnom gospodarenju energijom Karlovačke županije Drago Tropčić podsjetio se kako se s projektima energetske učinkovitosti otpočelo 2007. godine sa željom da se toj oblasti da veći značaj a energija troši što racionalnije. Jedan od tih rezultata je i Energetska povelja koju su potpisale sve županije i svi gradovi u Hrvatskoj u siječnju 2009. godine. Pobrojavajući sve provedene projekte, Tropčić je spomenuo i takozvanu promjenu ponašanja. U zgradama javne namjene tako je u godini dana ušteđeno 740 tisuća kuna.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/energdan_2.mp3}

Tijekom dana pa do 17 sati na prostoru kod Tržnog centra građani mogu posjetiti Sajam obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. Izlagači predstavljaju opremu, proizvode i usluge iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti i daju odgovore na pitanja zainteresiranim sugrađanima.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/sajam_trznica/*{/rokbox}