Gospodarski pokazatelji u Karlovačkoj županiji bolji od državnog prosjeka

KARLOVAC – Karlovačke su tvrtke prošlu godinu završile s nešto boljim rezultatima u odnosu na hrvatski prosjek, što bi, ako je vjerovati statističkim podacima, trebalo značiti da ipak polako izlazimo iz krize. Zaključak je to s današnje sjednice Gospodarskog vijeća Županijske komore Karlovac, na kojoj su predstavljena gospodarska kretanja u Karlovačkoj županiji u 2011. godini te u prva četiri mjeseca ove godine. Naime, 2011. godinu u Karlovačkoj županiji obilježio je rast svih ekonomskih pokazatelja, o čemu nam je više ispirčao predsjednik Županijske gospodarske komore Zlatko Kuzman.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kretanja_1.mp3}

Neki od tih pokazatelja nastavili su se pozitivno kretati i u prvom kvartalu 2012. godine. Ukupni prihod tako je porastao za 4,5 posto, a još bolje poslovanje nastavile su prije svega velike tvrtke. No, neki pokazatelji ipak bilježe pad. Pritom posebno brine pad izvoza, koji bilježi minus od čak 11,4 posto, priča Kuzman.


 {denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kretanja_2.mp3}

Najveći problem lokalnih tvrtki i obrtnika i dalje je nelikvidnost.

 {denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kretanja_3.mp3}

Dobra je vijest što i u prva četiri mjeseca ove godine Karlovačka županija po svim gospodarskim pokazateljima stoji bolje u odnosu na gospodarska kretanja na nacionalnoj razini, a Kuzman se nada da će tako ostati u mjesecima koji tek dolaze.

Osim članova Gospodarskog vijeća današnjoj sjednici nazočio je i karlovački župan Ivan Vučić.