selce_1

SELCE – Sunce, more, kupanje, igranje, mališanima je tijekom ljetnih praznika stalno u glavi. Za 100 mališana 8 karlovačkih vrtića ova želja se i ostvarila. Naime oni već 5 dana borave u Hostelu Karlovac u Selcu i ostaju ovdje sve do subote. Ovo, za njih prvo ljetovanje bez roditelja, ipak nije obično ljetovanje. Njihove tete pripremile su im brojne aktivnosti kako se ne bi samo odmarali, već da im bude zanimljivo, a da nešto i nauče. Prvenstveno su to aktivnosti vezane za vodu, tako je za djecu neplivače organizirana mala škola plivanja. Budući da su to šestogodišnjaci, ima dosta djece koja još uče svoje prve plivačke pokrete. Cilj ove škole je osloboditi djecu straha od vode, jer kad se straha riješe, onda je plivati lako. Neki su već proplivali, a za one koji nisu, škola će biti odličan temelj da možda još ovo ljeto nauče plivati.

selce_4

Svaki njihov dan je ispunjen, vozili su se na brodu, imali su turnir u nogometu, a na plaži im je organizirano i plesanje u vodi, koje su djeca s oduševljenjem prihvatila i svakog dana odrađuju svoje plesne koreografije. Kada dođe 11 sati i kada sunce postane jako, odlaze na tuširanje i ručak nakon kojeg slijedi slobodno vrijeme. Jedni ga koriste kako bi odmorili i napunili baterije za nastavak dana, dok drugi imaju dovoljno energije za crtanje, igranje, gledanje crtića, djevojčice rade frizure, šminkaju se i zabavljaju.

selce_5

Svaku večer imaju i plesni program, odnosno dječji disko, a večeras su imali poseban zabavni program. Anja i Marko proslavili su rođendan uz tortu, ples i pjevanje. Najviše ih je razveselio i klaun Neno svojim smiješnim programom.

selce_6

Sutra je zakazan posjet akvariju u Crikvenicu, odmah nakon doručka, kako djeci ipak ne bi bilo prevruće. Mališani su veseli, zabavljaju se, igraju i druže, a roditeljima poručuju kako im je ovdje odlično i da se nemaju o čemu brinuti jer tete su stalno tu i budno prate svaki njihov korak.

selce_10