KABA

Udruga suvlasnika-stanara poziva na hitno rješavanje predstojećih sezona grijanja

KARLOVAC – Karlovačka Udruga suvlasnika-stanara grada Karlovca uputila je javni poziv na rješavanje predstojećih sezona grijanja u Karlovcu. Iz udruge pozivaju na osnivanje radne skupine koja bi ponudila adekvatna rješenja za spas grijanja.

– Najavljeno je dodatno poskupljenje od 20 do 30 %, na osnovu čega ne znamo, no nadamo se da ćemo dobiti odgovor. Mi se pitamo kako će to prosječni vlasnik stana izdržati? Mislimo da je krajnje vrijeme da se kaže istina. Šta je sa toplovodom i navodnim gubicima u njemu preko 50 posto. Zar ne bi distributer trebao svojim primjerom pokazivati racionalnost u trošenju i korištenju energije, pitaju se u Udruzi stanara.

U javnom pozivu koji je potpisao predsjednik Udruge Alen Kristović pitaju se da li je opravdano korisnicima koji veoma skupo plaćaju ionako upitnu uslugu nuditi “kvazi” rješenja. Je li je opravdano nuditi rješenja za daleku budućnost a istovremeno raditi samo da se izvuče ova sezona, a onda šta bude. Gdje je tu briga za čovjeka. Korisnici usluga gradske tvrtke Toplana d.o.o. to nisu zaslužili, poručuje Kristović.

– Dragi korisniče, da bi obračun potrošene energije bio koliko toliko realan i transparentan distributer toplinske energije mora biti isto takav i nama kao krajnjem korisniku mora pružati primjer u vidu štedljivosti i svega ostalog, a naš distributer to nije i to svi moramo prihvatiti, navodi se u otvorenom pismu.

Upravo zbog svega navedenog iz Udruge pozivaju sve zainteresirane prvenstveno ljude od struke (inženjere, pravnike, ekonomiste), predstavnike Grada, predstavnike Udruge potrošača da osnuju radnu skupinu koja bi u što kraćem roku, a svakako prije nastupajuće sezone grijanja, sagledavši cjelokupnu situaciju, ponudila adekvatna rješenja.

– Korisnici usluge imenovane gradske tvrtke više ne mogu podnositi ogromne račune, plaćati tuđe dugove i sanirati gubitke za koje nisu krivi. Vrijeme je za konkretne akcije a ne za teorije – vrijeme brzo prolazi – poručuju iz Udruge suvlasnika-stanara grada Karlovca.