centar_banija_naslovnica

KARLOVAC – Zahvaljujući novcu dobivenom na natječaju Regionalne zaklade za lokalni razvoj ZAMAH te donacijama Karlovačke pivovare, Novog lista i INA-e, karlovački Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži na Baniji uspio je urediti školski vrt i dječje igralište ove ustanove.

Nažalost, zbog loših vremenskih uvjeta tijekom proljeća radovi su kasnili, pa su dovršeni tek nakon završetka školske godine, tako da djeca nisu mogla prisustvovati današnjem svečanom otvorenju. No, ovaj vrt nije poklon samo učenicima već i gradu Karlovcu za njegov skorašnji rođendan, naglasio je ravnatelj Centra, Volodymyr Kubinskyy.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/centar_1.mp3}

Dio novca za uređenje nabavljen je zahvaljujući projektu “Naša mirisna oaza” grupe malih ekologa koja djeluje u sklopu Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži, pojasnila nam je prof. defektologinja Andreja Lekić.
{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/centar_2.mp3}

Zahvaljujući drugom projektu, koji nosi naziv “Igralište po mjeri djeteta”, 125 djece s posebnim potrebama koja pohađaju ovu ustanovu ubuduće će u svojoj igri biti sigurnija, o čemu je više ispričala prof. deketologija Darinka Petković.
{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/centar_3.mp3}

Realizacija ovih projekata učenicima će omogućiti zanimljiviji, ugodniji, ali i sigurniji boravak u školi, poručuju djelatnici.
{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/centar_4.mp3}

Djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži i za sljedeću školsku godinu najavljuju nove projekte, a sudeći po volji za volonterskim radom koju su do sada pokazali oni sami, kao i djeca i njihovi roditelji, ali i škole-prijatelji ove ustanove, sigurno je da dobrih ideja ni u budućnosti neće nedostajati.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/centar_banija/*{/rokbox}