KABA

Prvi vikend Riječnog kina na Koranu privukao gotovo 2.000 ljudi

KARLOVAC – Sinoćnjom projekcijom horor filma „ŽENA U CRNOM” zaključena je prva polovica ovogodišnjeg izdanja Riječnog kina uz Karlovačko – open air kina na obali rijeke Korane u Karlovcu.

U tri dana Riječno kino je priuštilo Karlovčanima raznovrstan kako filmski, tako i nefilmski program. Uz filmske projekcije koje su zainteresirale ukupno 1.950 filmoljubaca organizirani su popratni sadržaji poput utrke na luftićima i prijenosa finala Europskog nogometnog prvenstva, te nastupa glazbenih skupina. Svaka večer uistinu je imala svoju čar – u petak je Foginovim kupalištem odzvanjao pomalo histeričan smijeh uz finsku parodiju „ŽELJEZNO NEBO”; isti je u subotu zamijenila intimistička atmosfera hrvatskih dokumentaraca „VELIKI DAN” i „NIJE TI ŽIVOT PJESMA HAVAJA”, kada se publici pridružila i redateljica potonjeg filma, Dana Budisavljević, a sinoć je publika u svakom slučaju bila ključan element filma – krici straha i urlici panike odzvanjali su s Foginovog do dugo u noć. Posebna filmska glazba u svakom slučaju je bio i kreket žaba iz obližnje Korane.

Sljedeći vikend na repertoaru Riječnog kina uz karlovačko ponovno slijedi raznolik sadržaj: u petak je na rasporedu igrani film Igora Mirkovića „NOĆNI BRODOVI” koji govori o posljednjoj ljubavi (za razliku od one prve o kojoj svi najčešće pričamo) – navedenoj projekciji prisustvovat će i ekipa filma; u subotu građane željne aktivnosti u popodnevnim satima očekuje nagradna utrka koja uključuje peraje i kockice leda, a navečer je na velikom platnu iranski film „NADER I SIMIN SE RASTAJU” dobitnik Oskara za najbolji strani film i osvajač Zlatnog medvjeda na Festivalu u Berlinu; program Riječnog kina se zaključuje u nedjelju uz prvi hrvatski dugometražni animirani film „INSPEKTOR MARTIN I BANDA PUŽEVA” koji je primjeren za sve uzraste, od 7 do 77, pa se na projekciji očekuju i najmlađi Karlovčani. U petak i subotu nakon projekcije slijedi i prigodan glazbeni program, a sav navedeni sadržaj je naravno, besplatan!

rijecno_kino_2