Županijski obrt dobio 56 novih majstora

 

KARLOVAC – Za uspješno položene ispite u lanjskom jesenskom i ovogodišnjem proljetnom roku 56 polaznika danas je primilo diplome o zvanju majstora. Svečanost dodjele diploma održana je u Obrtničkom centru Obrtničke komore Karlovačke županije.

Majstorske ispite u 16 zvanja polaznici su s uspjehom položili i tako stekli zvanja majstora. To će omogućiti da samostalno rade u obrtništvu, naglašava Vlado Jelkovac, tajnik Obrtničke komore županije ističući kako je majstorski ispit najviši stupanj obrtničke izobrazbe. Nadalje, titula majstor je jamstvo korisnicima usluga da će mu traženu uslugu pružiti stručna i kompetentna osoba.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/majstor_0307_1.mp3}

Obrtnička komora Karlovačke županije provodi majstorske ispite od 1996. godine i do sada je u Komori ove ispite položilo 792 kandidata. Nakon onih većih komora u Zagrebu, Splitu i Osijeku, karlovačka je najveća po broju provedenih majstorskih ispita.

Ipak, najviše raduje činjenica što mnogi, od danas majstori, nastavljaju obrte svojih roditelja, kazao je predsjednik Komore Darko Stanković. To je posebno važno jer se unazad nekoliko godina bilježi opadanje broja obrtnika i obrtništva. Za sve vas vrata svih institucija Obrtničke komore i njezino stručno osoblje uvijek su vam na raspolaganju, zaključio je predsjednik Obrtničke komore županije Darko Stanković.

majstor_0307_2