KABA

Od nedjelje 15. Međunarodni folklorni festival

KARLOVAC – Sve je pripremljeno za 15. po redu Međunarodni festival folklora koji će se od 8. pa do 14. ovog mjeseca održati u Karlovcu, Topuskom, Dugoj Resi i Draganiću. Uz domaćine, Folklorni ansambl Matija Gubec koji je i izvršni organizator Festivala, nastupit će i pet grupa iz Rumunjske, Poljske, Egipta, Cipra i Meksika.

Taj tradicionalni kulturni događaj kojim se ove godine uveličava i 433. rođendan Karlovca najavili su danas na press konferenciji direktor Festivala Željko Štajcer i član Organizacijskog odbora Željko Kučinić. Štajcer je istaknuo kako se već dokazalo da projekt Međunarodnog festivala folklora ima svoje mjesto na ovim prostorima. Festival usko surađuje sa srodnim događanjima u Mariboru i u Poreču, naglašava Štajcer i dodaje kako je u dosadašnjih 14 ugostio grupe iz 35 zemalja svijeta s više od dvije tisuće sudionika. Festival je prigoda i da se predstave domaća kulturno-umjetnička društva.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/mff_0307_1.mp3}

Željko Kučinić najavio je svečani mimohod sudionika festivala u nedjelju od 20 sati a pola sata kasnije i njegovo svečano otvorenje u Šancu. Nastup u Topuskom bit će u utorak, 10. srpnja, dan kasnije u Dugoj Resi i Draganiću a tijekom petka na više prostora u Karlovcu. Zatvaranje s mimohodom sudionika bit će u subotu, 14. srpnja. Gradonačelnik Damir Jelić u četvrtak će primiti sudionike 15. MFF-a.