KABA

Ribnik slavi Dan općine

RIBNIK – Načelnik općine Željko Car danas je predstavio događanja u Ribniku uz Dan općine. Uz ona koja su već bila, najavio je i zbivanja koja će biti priređena do kraja mjeseca.

NAčelnik Car je podsjetio kako je na Petrovo u kapeli Svetog Petra u Gornjoj Stranici uz tradicionalno proštenje priređen i koncert zbora Agata iz Karlovca te domaćih tamburaša, dok je u nedjelju organiziran 2. memorijalni kup “Nikola Tržok” u lovu ribe na plovak. Ipak, glavno obilježavanje Dana općine Ribnik bit će u nedjelju misnim slavljem u crkvi Svetog Ilije u Lipniku, a dan kasnije svečanom sjednicom Općinskog vijeća u Veselićima. Proštenje Židorovo kako se u narodu zove, značajno je jer je tada posvećena crkva Sv. Ilije Proroka u Lipniku, podsjeća Željko Car.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/car_0407_1.mp3}

Tijekom nedjelje posjetitelji će moći upoznati i proizvode više Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i zabaviti se uz klapu Furešti i sastav Fortunu. Za ponedjeljak je sazvana svečana sjednica Općinskog vijeća, najavljuje načelnik Car.

Svečanosti uz Dan općine Ribnik nastavit će se i u petak 20. srpnja crkvenim proštenjem u Lipniku uz Ilijevo, a osam dana kasnije i u Gričima uz Janino.

Brojna događanja u Ribniku bit će ovih dana obogaćena i mnogim kulturnim zbivanjima – recitalom na zavičajnom govoru, likovnom kolonijom i izložbom te susretima s iseljenicima.