KABA

Završila trodnevna radionica o vodama

KARLOVAC – Danas je završila trodnevna radionica o upravljanju gubicima vode i otkrivanju mjesta curenja vode. Radionicu je organizirao Nacionalni centar za obuku kadrova u vodnom gospodarstvu u Karlovcu, a predavanja su održana u prostoru novoizgrađenog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Gornjem Mekušju.

U radu je sudjelovalo petnaestak djelatnika iz komunalnih tvrtki iz raznih krajeva Hrvatske. Predsjednik Koordinacijskog tijela Centra i ujedno direktor karlovačkog Vodovoda i kanalizacije Ivan Mrzljak podsjetio je kako je 5. listopada prošle godine potpisan memorandum o razumijevanju između više subjekata a do sada je održano nekoliko ovakvih radionica, dok je Krešimir Veble upoznao s do sada napravljenim.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/trening_0407_1.mp3}

Joško Kovač bio je glavni trener trodnevne radionice i zadovoljan je kako sudjelovanjem polaznika tako i njihovim entuzijazmom. Radi se o najvećem broju tehničkog opsoblja iz komunalnih tvrtki.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/trening_0407_2.mp3}

Jedan od polaznika upravo završenog treninga je iz komunalne tvrtke u Velikoj Gorici.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/trening_0407_3.mp3}

Svrha osposobljavanja kroz ovakve treninge jest bolje održavanje vodovodnih sustava s namjerom smanjenja gubitaka vode u vodoopskrbnim mrežama a to je ozbiljan problem svuda u svijetu pa tako i kod nas, zaključuje Jurica Kovač.

upravljanje_voda_2

omicron