KABA

Američka humanitarka Linda Benda dobitnica medalje gradonačelnika Karlovca

KARLOVAC – Američka humanitarka Linda Benda dobitnica je medalje karlovačkog gradonačelnika za nesebično zalaganje i pomoć Karlovčanima u trenucima kada im je ta pomoć bila zaista potrebna, kao i za promociju Karlovca u inozemstvu. Naime, Linda Benda je za vrijeme Domovinskog rata i trajanja izbjegličke krize u Hrvatskoj preko Caritasa bila donatorica i dobročiniteljica našim sugrađankama i sugrađanima, a također, obitelj Benda u Michiganu već dugi niz godina pozitivno promovira Hrvatsku i Domovinski rat. Obitelj se trenutno nalazi u posjetu Hrvatskoj i Karlovcu, a danas ih je u svom uredu ugostio gradonačelnik Damir Jelić koji je dobitnici uručio medalju za njene posebne zasluge.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/medalja_1.mp3}

Kada su prije 17 godina prvi puta došli u Hrvatsku, obitelj Benda ugostila je karlovačka obitelj Gerber. Nada Gerber danas je dobitnici gradonačelnikove medalje u ime svih svojih sugrađana zahvalila svemu što je učinila za Karlovčane i ratne izbjeglice koji su boravili u našem gradu.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/medalja_2.mp3}

Dobitnica medalje Linda Benda ispričala je što ju je potaklo na humanitarno djelovanje u Hrvatskoj, a na kraju je zahvalila građanima koji, kako je rekla, svojom vjerom i patriotizmom predstavljaju lijep primjer drugim zemljama.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/medalja_3.mp3}

medalja_2

medalja_3

medalja_4