pivo

KARLOVAC – Karlovački dani piva, najveća pivska manifestacija u Hrvatskoj koju svake godine posjeti preko 200.000 ljubitelja piva, ove će godine ponovo trajati uobičajenih 10 dana, umjesto 8 kao što je bio slučaj prošle godine.

Ovogodišnji, 26. Dani piva, započinju 24. kolovoza i trajat će do 2. rujna, a kao i do sada manifestacija će početi tradicionalnom povorkom ulicama grada i programom svečanog otvaranja. Izvršni organizatori manifestacije su TZ grada Karlovca i gradska tvrtka Mladost, a Karlovačka pivovara tradicionalno je glavni sponzor manifestacije.

Pokrovitelji Karlovačkih dana piva su Hrvatska turistička zajednica te po prvi puta ove godine i Ministarstvo turizma RH. Potpora Ministarstva turizma će prema planu TZGK biti utrošena za organizaciju gostovanja gostiju iz susjedne Slovenije, BiH, te gostiju iz Slavonije. Program gostovanja biti će organiziran u suradnji sa turističkim zajednicama, kulturno umjetničkim društvima i lokalnom samoupravom navedenih područja.

Javni poziv za zakup površina na ŠRC Korana biti će objavljen danas u Karlovačkom tjedniku, te na web stranici TZ grada Karlovca www.karlovac-touristinfo.hr.