jakovina_ugovor

KARLOVAC – Ministarstvo poljoprivrede financirat će dio projekta Nacionalnog centra za edukaciju djelatnika iz područja vodnog gospodarstva koji je otvoren u Karlovcu. Tako će se uskoro na računu Centra naći 45 tisuća eura, što su danas potpisom na ugovor potvrdili ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i direktor karlovačkog Vodovoda i kanalizacije Ivan Mrzljak. Vodovod i kanalizacija su, uz karlovačko Veleučilište, osnovali Centar s ciljem poboljšanja educiranosti djelatnika zaposlenih u sektoru vodoopskrbe, odvodnje te pročišćavanja otpadnih voda.

Kako je potvrdio ministar Jakovina, ovim novcem sufinancirat će se prva faza Centra za edukaciju djelatnika iz područja vodnog gospodarstva.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jakovina_1.mp3}

Kako je naglasio ministar Jakovina, ovaj centar samo je početak ulaganja u vodno gospodarstvo u Hrvatskoj, jer je u idućih 10 godina planirano ulaganje od 4 i pol milijarde eura.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jakovina_2.mp3}

Neki projekti vezani uz vodu i odvodnju već su započeli, dodao je minsitar.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jakovina_3.mp3}

U što će novac dobiven danas od Ministarstva poljoprivrede biti utrošen ispričao je direktor Vodovoda i kanalizacije Ivan Mrzljak.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/mrzljak_voda.mp3}

Do kraja godine trebalo bi biti održano još šest radionica, čime bi završila prva faza rada centra. Druga faza bila bi institucionalizacija centra, koji bi postao Nacionalni centar za edukaciju djelatnika iz područja vodnog gospodarstva.

jakovina_ugovor_2