KABA

Slunjani potpisuju peticiju zbog dr. Kožara

SLUNJ – Više od 300 građana Slunja potpisalo je do sada Peticiju potpore doktoru Zlatku Kožaru, zaposlerniku slunjskog Doma zdravlja, a kojega posljednjih dana nema na radnom mjestu. Što je razlog zašto omiljenog liječnika nema u Slunju žele doznati i njegovi pacijenti ali i ostali građani Slunja.

Iza prikupljanja potpisa na Peticiju ne stoji niti jedna politička stranka niti bilo koja udruga. Na plakatu na mjestu prikupljanja potpisa u središtu Slunja piše kako peticiju u znak potpore daju “pacijenti doktora Kožara i građani grada Slunja”.

Doktor Zlatko Kožar voditelj je službe Opće i obiteljske medicine pri slunjskom Domu zdravlja i kako neslužbeno doznajemo, navodno je došlo do nesuglasica s ravnateljicom Doma Ivankom Magdić. Doktor Kožar se ne javlja na telefon, tek doznajemo da je prije nekoliko dana bio je kod roditelja u Žakanju. Navodno je na godišnjem odmoru i to izvan Hrvatske. Na radnom mjestu nije dobio otkaz niti je suspendiran, a nije niti sam zatražio raskid radnog odnosa niti uzeo radnu knjižicu.

Najbliža suradnica doktora Kožara je medicinska sestra Ana Magdić sa 32 godine rada u struci. O njemu ima samo riječi hvale.

“Bio maksimalno odan poslu i toliko omiljen i drag među pacijentima. Posebno je volio raditi s djecom. Između dijela njegovog i mog godišnjeg odmora radili smo tjedan dana i za to vrijeme nisam primjetila ništa neobično što bi dalo naslutiti njegovo nezadovoljstvo. Ne znam razloge njegova odlaska, voljela bi ih doznati kao i svi drugi. Mogu kazati da mi je jako žao, kazala je Ana Magdić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/peticija_1.mp3}

Kada nema službenog objašnjenja zašto liječnika nema u Domu zdravlja, onda “priča ulica”. A građani Slunja žele samo jedno – doznati koji su razlozi zbog kojih doktora Kožara nema. Peticiju s potpisima poslat će ovih dana Domu zdravlja u Slunju, čelnicma Grada Slunja i karlovačke Županije ali i Ministarstvu zdravlja.

peticija_2

peticija_3