zima_1707_1

KARLOVAC – Sinoć je održan prvi u nizu sastanaka građana koji koriste usluge grijanja putem Toplane s gradonačelnikom Damirom Jelićem te predstavnicima stare i nove tvrtke koja pruža uslugu grijenje – Toplane d.o.o. i Gradske Toplane – Denisom Janžetićem i Inoslavom Latkovićem. Uz ostalo, najavljeno je kako će naredna sezona grijanja biti skuplja i to za 23,6 posto. No i to je upitno pa se ozbiljno razmišlja i o pomoći Vlade Republike Hrvatske.

Skupu u velikoj dorani Doma HV Zrinski odazvalo se pedesetak stanovnika gradskih četvrti Banija, Gaza i Zvijezda. Njima je gradonačelnik na početku pojasnio stečaj gradskog poduzeća Toplana d.o.o. zbog duga od 80 milijuna kuna. Najveći krivac za to jest rast cijena energenata i nemogućnost da se zbog HERA-e na vrijeme podigne cijena grijanja. Građanima bi nova tvrtka “Gradska toplana” trebala osigurati grijanje naredne zime. Kako će to učiniti i kako će građani plaćati još veće račune kada većina građana niti posljednje nije mogla podmiriti, pojasnio je prvi čovjek grada, dodavši i kako se razmišlja o obročnom plaćanju na 12 rata.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zima_5.mp3}

Dakle, Karlovačka bi banka trebala, na dražbi krajem ovoga mjeseca, postati novim vlasnikom postrojenja Toplane d.o.o. i sporazumno će postrojenja dati na korištenje, a ona putem kredita Gradu prodati tvrtku. Ako se to ostvari u njoj će posao naći 70 radnika, očekuje Jelić.


Jedna od sudionica sinoćenjeg razgovora bila je i naša sugrađanka Mira Radić. Ona predlaže da se građanima osigura grijanje na način kojim mogu platiti tu uslugu. Odnosno, da trošimo onoliko koliko možemo platiti. Za takvo što moli i Damira Jelića kao potpredsjednika HDZ-a – promijenite zakon!

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zima_2.mp3}

Naša sugrađanka traži i da se omogući grijanje na plin a ne na skupi mazut, bilo da je riječ o stambenom ili poslovnom prostoru.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zima_3.mp3}

Sastanci gradonačenika i korisnika grijanja nastavljaju se večeras i trajat će do četvrtka.

zima_1707_2

zima_1707_3