snjezana_kirinic_19072012

KARLOVAC – Raspravu o Toplani s galerije Gradske vijećnice pratila je i predsjednica Hrvatskih laburista – Stranke rada Karlovačke županije Snježana Kirinić, koja je neposredno uoči toga jutros održala konferenciju za novinare, na kojoj je kritizirala gradsku vlast i gradonačelnika Jelića zbog situacije oko Toplane.

– Nakon sastanaka s građanima razvidno je da im se laže o tome da će se ponovno računi „razlomiti” na 12 rata kroz cijelu godinu, znajući jako dobro da zbog postojećeg zakona to više nije moguće. Ne znamo je li pričanje bajki postao novi „ „sport” u gradskoj vlasti, ali građani svakako nisu zaslužili da im se laže. Sljedeće što smo imali prilike čuti je da će Karlovačka banka na dražbi postati novi vlasnik postrojenja Toplane, nakon toga putem kreditne linije ponovno će Gradu prodati Toplanu. Pitamo se po kojoj cijeni, i tko će to zapravo platiti? Kako trenutno stoje stvari, uvijenim putem, teret te kupovine, čini se da će opet ići preko leđa građana – rekla je Kirinić.

Kako je dodala, zanimljiva činjenica je da „Nova Toplana” nije dobila dozvolu od HERA-e za rad, a već je imenovan novi direktor i zaposleni novi ljudi. Zato je Kirinić gradonačelniku Damiru Jeliću javno uputila nekoliko pitanja:

1. Kada, gdje i po kojim kriterijima je izašao natječaj za direktora i nove radnike?

2. Tko je donio odluku o prestanku rada „Toplane” obzirom na činjenicu da je račun bio u blokadi?

3. Zašto stečajni upravitelj nije preuzeo Toplanu i započeo plan sanacije?

4. Kako će „Nova Toplana” voditi poslovanje, obzirom da nisu riješena dugovanja vjerovnicima „Stare Toplane” ?

5. Što će se dogoditi ako HERA ne odobri dozvolu za rad „Novoj Toplani”?

6. Po kojem javnom natječaju je „Nova Toplana” dobila koncesiju?

7. Kojoj firmi staroj, ili novoj, građani sada plaćaju račune?

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/snjezana_1.mp3}

– Činjenica da se svjesno i namjerno išlo na to da se izigraju vjerovnici i građani, govori o gradskoj vlasti koja samo gleda kako bi teret zbacila nekom drugom na leđa. Ovim putem, mi Hrvatski laburisti ga javno pitamo; jamči li on građanima svojim imenom i funkcijom da će se ove zime korisnici „Toplane” grijati? Naime, ne postoji mogućnost da kaže kako će se 20.000 ljudi ove zime smrzavati u svojim stanovima jer ako je tome tako, bolje da se odmah makne i da ostavku ako se ne misli suočiti sa posljedicama te solucije da grijanja ne bi bilo. Interesantno je da svih ovih godina, što god da je krenuo u Gradu raditi, ništa nije išlo, počevši od željezničkog stajališta kod kolodvora, do kina u Grabriku, autokampa na Korani, bazena u magli, sve je propadalo, čak ni duhovna obnova u Hercegovini kod toga nije pomogla. Ista situacija se ponavlja sa Toplanom – kaže Kirinić.

Laburisti gradonačelniku zamjeraju što, kako tvrde, štiti kriminal umjesto da ga sam prijavi DORH-u, te ga javno pitaju nije li kriminal ostaviti dugove i radnike u jednoj tvrtki i naplatu preseliti u drugu, izigravši pritom i građane i vjerovnike.