kanabis1

KARLOVAC – Dvojica Karlovčana, obojica stara 22 godine, “zaradila” su kaznenu prijavu jer ih policija zatekla “s prstima u pekmezu”, preciznije u zemlji na kojoj su uzgajali nasad marihuane. Radi se o lokaciji na obali Kupe, preko puta restorana “Kvaka”. Kako je izgledala akcija u kojoj su otkriveni ispričao je načelnik PU karlovačke Josip Ćelić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kanabis_1.mp3}

Pretragom domova uhićenih policija je pronašla zanimljiv plijen; od pribora za distribuciju droge do minsko-eksplozivnih sredstava. Zanimljivo je da pronađeni predmeti ne pripadaju samo dvojici uhićenih 22-godišnjaka, već i drugim članovima njihovih obitelji; ocu jednoga od njih i starijem bratu drugoga.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kanabis_2.mp3}

Protiv dvojice mladića slijede kaznene prijave, a njih su također “zaradili” i ostali članovi njihovih obitelji koje je policija zatekla u posjedovanju droge i minsko-eksplozivnih sredstava.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kanabis_3.mp3}

Načelnik Josip Ćelić naglasio je da je od 2010. godine jedan od prioriteta PU karlovačke upravo borba protiv zloupotrebe droga, odnosno prvenstveno protiv proizvodnje, prodaje i posredovanja pri prodaji i kupnji droge.

O tome, dodao je, svjedoči i porast broja otkrivenih kaznenih djela iz tog područja. Naime, u 2009. godini karlovačka je policija otkrila ukupno 19 takvih kaznenih djela, u 2010. godini taj se broj popeo na 33, lani na čak 70, a samo u prvih šest mjeseci ove godine otkriveno je još 45 kaznenih djela proizvodnje, prodaje i posredovanja opojnih droga.

kanabis2

kanabis3

kanabis4