toplana

KARLOVAC – Zadnji sastanak gradonačelnika Damira Jelića i građana, ovog puta sa stanovnicima Luščić-Jamadola i Dubovca održan je jučer u Domu Hrvatske vojske Zrinski.

100-injak zainteresiranih Karlovčana okupilo se kako bi pokušali saznati hoće li ove zime imati grijanje preko Toplane.

Vruće je sinoć bilo karlovačkom gradonačelniku Damiru Jeliću, ali i direktoru stare Toplane Denisu Janžetiću, nove Inoslavu Latkoviću, te pročelniku Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Nikoli Rogozu.

Užarenoj atmosferi u kojoj se čak tražilo da gradonačelnik podnese ostavku, pridonio je i bivši direktor Toplane Marijan Fudurić, koji je pročitao svoje otvoreno pismo upućeno karlovačkom gradonačelniku prije nekoliko tjedana u kojem upozorava na niz nezakonitosti i nepravilnosti u poslovanju Toplane.

Uz objašnjenja zašto je situacija u Toplani takva, gradonačelnik je istaknuo da je karlovačka tvrtka svoje robne rezerve potrošene u ratno vrijeme vratila državi s kamatom u razdoblju od 1999. do 2003. godine. Danas otpis robnih rezervi nije moguć.

Što se tiče činjenica koje je Fudurić iznio u svojem pismu, Jelić je rekao da ne želi komentirati dio koji se odnosi na pravničke poslove, a dodao je i da u pismu stoji niz lažnih optužbi.

Gubici u svim toplinarskim tvrtkama krenuli su 2005. godine promjenom energetskih zakona, rekao je direktor stare Toplane Denis Janžetić, dodavši da ukoliko postoji opravdana sumnja u nezakonitosti, uvijek postoji mogućnost prijave nadležnim organima koji će provesti istragu.

Koliko su sastanci s građanima bili korisni pokazat će vrijeme, činjenica je da će ljeto brzo završiti, a grijanje za 20-ak tisuća građana Karlovca ostaje upitno. Za građane sigurno je samo jedno: već od 1. kolovoza na njihove će adrese početi stizati još viši računi za grijanje, budući da je odlukom Gradskom vijeća usluga centralnog grijanja jučer poskupjela za 23,6 posto.