Počela dogradnja crpne stanice Grad, iz ViK-a poručuju: ne bacajte smeće u odvode!

KARLOVAC – Započeli su radovi na dogradnji crpne stanice Grad na Putu Davorina Trstenjaka, kod zgrade Hrvatskih šuma. Prema tvrdnji projektanta, a riječ je o Institutu građevinarstva Hrvatske (IGH), dogradnjom bi konačno trebalo biti riješeno pitanje eliminacije neugodnih mirisa i krutog otpada u ovoj crpnoj stanici, što bi trebalo omogućiti njezin nesmetan rad.

Međutim, u Vodovodu i kanalizaciji ističu da je drugi dio problema i dalje prisutan, a riječ je, podsjetimo, o problemu na koji je direktor tvrtke Ivan Mrzljak već u nekoliko navrata upozoravao građane. Radi se o velikoj količini komunalnog otpada koji, umjesto u kantama za smeće, završava u javnom sustavu odvodnje.

Zato iz ViK-a još jednom apeliraju na građane da paze što bacaju u odvode i budu racionalni prilikom odlaganja kućnog otpada. Dogradnjom crpne stanice Grad riješit će se postojeći problemi, no ako se nerazumno ponašanje građana nastavi, poručuju iz ViK-a, nastavit će se i potreba dodatnog učlestalog čišćenja crpne stanice kao i zbrinjavanja takvog otpada sa grubih rešetki na Uređaju za prošišćavanje otpadnih voda, što predstavlja nepotrebni trošak. Jednostavnom promjenom navika, građani bi u kratko vrijeme mogli prestati činiti štetu sustavu odvodnje, smanjiti troškove odvodnje i štetu koju čine okolišu, poručuje direktor ViK-a Ivan Mrzljak.

crpna2

crpna3